Pont voor fietsers en wandelaars Maastunnel

18-10-2019 Nieuws Redactie

Hier gaat het veer varen


ROTTERDAM - Na het langdurige werk aan de Maastunnel die autoverkeer door de tunnel bemoeilijkte, is het nu de beurt aan de fiets- en voetgangerstunnel.

Die gaat vanaf 15 november voor zeven maanden dicht. De voetgangerstunnel blijft nog iets langer dicht, namelijk elf maanden.

Een veerpont gaat zorgen voor vervangend vervoer voor wandelaars en fietsers die van noord- naar de zuidoever van de Nieuwe Maas moeten, en vice versa natuurlijk.
Het veer gaat varen tussen de Sint-Jobshaven en de Sint-Janshaven. De dienst is gratis. De pont vaart op werkdagen tussen half zeven 's ochtends en kwart over elf 's avonds. In het weekend vaart de dienst vanaf acht uur. Er wordt drie keer per uur heen en weer gevaren.

De fiets- en voetgangerstunnel wordt ingrijpend gerenoveerd en gerestaureerd. Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan wanden, plafond en vloeren. Zo wordt de volledige vloer van de voetgangerstunnel vervangen, de vloer in de fietserstunnel wordt opgeknapt, de oude tegels vervangen, de natriumverlichting wordt vervangen door led en de veiligheidscamera’s worden vervangen.


Gerelateerd