Categorieën

Service

Politiemensen geraakt door overlijden

Politiemensen geraakt door overlijden
Nieuws

Politiemensen geraakt door overlijden

  • Redactie
  • 10-01-2016
  • Nieuws
Politiemensen geraakt door overlijden
SCHIEDAM - Een inkijkje in de gang van zaken bij de politie, in dit geval de Verkeerspolitie, maakt duidelijk hoe zeer de politiemensen in persoon gegrepen kunnen zijn door hun werk. Zoals gisteravond, na het overlijden van een jongeman die overleed nadat hij was aangereden. Een agent doet verslag.

"Dat zijn de minder leuke dingen van het werken bij de Verkeerspolitie. Vanavond (gisteren, red.) kregen we de melding dat er iemand was aangereden op de Rotterdamsedijk en 'dat het er niet best uitzag'. Toen we ter plaatse kwamen, waren brandweermannen al met de reanimatie bezig. Een wanhopige poging om een leven te redden van een jonge man (18), een poging die uiteindelijk niet mocht baten. Wij vinden dat niemand op straat mag overlijden, maar als dat toch gebeurt past alleen respect.

De bestuurder van de auto die hem aanreed, vluchtte uit zijn auto, samen met twee passagiers. Deze zijn later alsnog aangehouden. De Technische Ongevallendienst doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding, waarbij ook een berekening wordt gemaakt van de snelheid waarmee gereden werd ten tijde van de aanrijding.

De Verkeerspolitie gaat in dit geval samen met de medewerkers van Post Mortale Zorg naar het mortuarium, waar een onderzoek aan het stoffelijk overschot plaatsvindt. Het mag duidelijk zijn dat dat, ook al hoort het bij onze werkzaamheden, niet een heel prettig karwei is. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.

Op de terugweg naar het bureau spreken we iemand aan die zonder licht op zijn fiets op een slecht verlicht stuk weg rijdt. We willen niet dat er zo dadelijk nóg iemand onder een auto ligt. Hij vraagt ons 'of we niks beters te doen hebben'? Ja, in dát geval nemen we nog even vijf minuten de tijd om hem een bekeuring van 55 euro te geven… En natuurlijk lopend naar huis...
"