Politie zoekt Schiedamse TT-bezoekers

17-02-2016 Nieuws Redactie

HILVERSUM / SCHIEDAM - In het onderzoek naar de dood van Tom de Munter tijdens de TT-nacht afgelopen zomer, is de politie op zoek naar een groep bezoekers uit Schiedam en omgeving.

Dit bleek gisteravond tijdens het programma Opsporing Verzocht.

De Munter (foto) werd in de nacht van vrijdag 26 juni op zaterdag 27 juni zwaar gewond aangetroffen in de Groningerstraat in Assen. Diverse getuigen hadden gezien dat hij werd geslagen en daarna op de grond viel. Hij werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd de 24-jarige man met ernstig hoofdletsel opgenomen en overleed hij vier dagen later aan zijn verwondingen.

In het onderzoek werd vorige week al Opsporing Verzocht ingeschakeld. Eerder wisten getuigen te melden dat De Munter kort voor het incident rondliep in de buurt van een groepje mannen en twee vrouwen. Zij zouden gezegd hebben dat ze hooligans uit Rotterdam waren. Naar aanleiding van de uitzending vorig week kreeg de politie vijftien tips binnen. “Inmiddels is vast komen te staan dat de groep die Tom de Munter nog vlak voor zijn dood kan hebben gezien, uit Schiedam of directe omgeving komt”, vertelde politiewoordvoerder Nathalie Schubart gisteren in de tv-uitzending.

Ondanks meerdere getuigenoproepen hebben mensen uit die groep nog niet gereageerd. Wie weet meer van deze groep mogelijke Schiedammers, zo vraagt de politie. Er is een beloning van tienduizend euro beschikbaar voor de tip die leidt tot de oplossing. Mensen die meer weten kunnen bellen met de Opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De uitzending is vandaag nog te zien op NPO 2, om tien over half twaalf.


Gerelateerd