Politie zoekt pinner met geroofde pas

31-10-2019 Nieuws Redactie

Beeld: Bureau Rijnmond


SCHIEDAM – De politie verspreidt vanavond via het tv-programma Bureau Rijnmond beelden van een man die in Schiedam 2500 euro opgenomen heeft met een geroofde pinpas.

Op 16 mei wordt een negentienjarige jongeman van zijn pas beroofd. Dat gebeurt na het doen van een boodschap bij de Jumbo aan de Hillelaan. Op weg naar metrostation Rijnhaven wordt hij aangesproken door een andere jongeman die hem bedreigt met een vuurwapen en hem dwingt zijn pinpas met pincode af te staan.

Diezelfde nacht wordt er bij drie pinautomaten met de pas gepind. Om 5.23 uur bij de Rabobank aan de Zwaluwlaan, om 5.45 uur bij de ING in de Nolenslaan en om 5.51 uur bij de ABN-Amro aan het Land van Belofte. In totaal wordt in tien transacties 2500 euro opgenomen.

Vast staat dat de man die de opnames doet niet de berover is. Die is namelijk op 11 oktober aangehouden. De man die het geld uit de pinautomaten haalt staat duidelijk herkenbaar op beeld van de camera’s bij de pinautomaten. De straatrover zegt hem niet te kennen.

De politie vraagt mensen die de man herkennen, of die hem hebben gezien in de bewuste nacht, contact op te nemen via T: 0800-6070 of via T: 0800-7000 (anoniem).

Gerelateerd