Politie zoekt naar man met oranje jas na schietincident

18-07-2018 Nieuws Redactie

Foto: FlashphotoNL

SCHIEDAM - De politie onderzoekt de twee schietincidenten afgelopen nacht in Schiedam en Vlaardingen. De incidenten lijken vooralsnog niets met elkaar te maken te hebben, aldus de politie.

Op de Rietkraag in Kethel-Oost vloog rond twee uur vannacht een kogel door een ruit van een woning. Een getuige wist te melden dat na het schot een man met een oranje jas wegrende. Hij liep in de richting van de speeltuin in de buurt.

De beschieting van huis aan de Francijntje de Kadtlaan in Vlaardingen gebeurde zonder dat de bewoners daar iets van merkten. Pasn vanochtend rond zes uur merkte een bewoner dat er op een ruit aan de voorkant van zijn woning was geschoten. De kogel lag in de woonkamer. Achteraf begreep hij waarom zijn hond afgelopen nacht aansloeg. Dat was tussen een en twee uur.

Het is nog volgens de politie onduidelijk wie er achter de incidenten zit. Ze zoekt daarom getuigen die informatie of camerabeelden hebben. Hen wordt gevraagd contact te nemen via T: 0900-8844; anoniem informatie doorgeven kan ook, via T: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.


Gerelateerd