Politie zoekt getuigen aanrijding en ruzie

22-08-2019 Nieuws Redactie

Foto: FlashphotoNL


ROTTERDAM - De politie vraagt getuigen van het forse ongeval gisteravond op de Tjalklaan zich te melden. Ook mensen die iets hebben gezien van een eerdere ruzie op de Westzeedijk wordt gevraagd informatie door te spelen.

Bij het ongeluk raakten vijf mensen gewond. "Aan de aanrijding zou een verkeersruzie vooraf zijn gegaan", aldus de politie.

'Het ongeval werd veroorzaakt door een bestuurder in een zwarte Fiat Punto, die met gedoofd licht en hoge snelheid door het rode licht reed. Hij botste daarbij op een andere auto met twee personen." Deze inzittenden zijn zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

"Ook de bestuurder van de Punto raakte ernstig gewond", aldus de politie. "Hij is aangehouden, maar vanwege zijn letsel direct heengezonden om in het ziekenhuis te herstellen." Na zijn herstel zal de man op het politiebureau 'ontboden worden voor verhoor'. De bestuurder van de Fiat is een 23-jarige Rotterdammer. "Er wordt onderzocht af hij onder invloed heeft gereden."

Volgens de politie zou de man eerder op de Westzeedijk ruzie hebben gekregen met een bestuurder van een grijze Volkswagenbus. Hij zou de bus aan de kant hebben gedrukt door op het laatste moment te willen ritsen op de plek waar twee rijbanen één worden, richting de Vierhavenstraat. "Dit mondde uiteindelijk uit in de roekeloze actie op de kruising bij de Tjalklaan", aldus de politie. De Volkwagenbus was niet betrokken bij het ongeval maar reed op het moment van de aanrijding achter de Punto.

Het nummer van de politie in deze is T: 0900-8844.


Gerelateerd