Politie zoekt eigenaars gestolen fietsen

22-09-2016 Nieuws Redactie

Foto's: Politie Rotterdam

ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft maandag drie mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van heling van gestolen fietsen. Het gaat om een 31-jarige Rotterdamse, een 46-jarige man uit Den Haag en twee mannen van 39 en 40 jaar zonder vaste woon- en verblijfplaats. Het viertal werd bij een woning aan het Henegouwerplein aangehouden en in de tuin van het huis werden vijftien gestolen fietsen aangetroffen. Van elf fietsen zijn de eigenaars nog niet gevonden.

Op deze site heeft de politie afbeeldingen van de fietsen geplaatst in een poging deze terug te kunnen bezorgen bij de eigenaars.

De aanhouding van de verdachten en de vondst van de fietsen kwam niet uit de lucht vallen. Bij de politie waren, onder meer via Meld Misdaad Anoniem, meerdere meldingen binnengekomen dat in de woning regelmatig nieuw-uitziende fietsen werden binnengereden en dat in het weekend deze fietsen in een bestelbusje werden geladen. Reden genoeg voor een onderzoek waarbij de politie onder meer een lokfiets inzette. Toen maandag deze lokfiets werd gestolen, kwam de politie direct in actie. Het spoor leidde naar het Henegouwerplein, waar in de tuin van de woning de lokfiets werd gevonden, alle met geforceerde sloten. De vier arrestanten zit vast op het politiebureau. Alle fietsen zijn in beslaggenomen en gaan zo snel mogelijk terug naar de rechtmatige eigenaars.Gerelateerd