Politie verspreidt signalement rovers bij Euroscoop

06-11-2018 Nieuws Redactie

Foto: politie

SCHIEDAM - De politie verspreidt het signalement van twee jongens die in januari vijf andere jongens beroven en mishandelen. Zie dit bericht van Schiedam24.

Dat gebeurde op vrijdag 26 januari rond kwart voor acht vlakbij de Euroscoop. Een van de slachtoffers liep bij de straatroof een gekneusde neus op.

Het vijftal heeft die bewuste avond eerst een hapje gegeten in het centrum van Rotterdam. Op station Beurs pakken zij de metro richting Schiedam, waarna ze hun latere belagers voor het eerst ontmoeten op station Schiedam-Centrum.

Al snel merkte de groep vrienden dat ze door de twee jongens werden achtervolgd, maar op de Horvathweg verdween het duo uit het zicht. Kort daarna zien ze vanachter een elektriciteitshuisje, op de ’s-Gravelandseweg, de twee daders weer tevoorschijn komen.

De vijf jongens werden geschopt en geslagen door de twee straatrovers. Er werden behoorlijk wat spullen meegenomen, waaronder een bankpas waarmee later contactloos is betaald. Er zijn ook beelden van het moment dat er met de gestolen pas contactloos wordt betaald.

De politie vraagt het publiek of deze man wordt herkend. Een van de daders heeft een donkergetinte huidskleur en een normaal postuur. Hij werd door de slachtoffers rond de twintig jaar oud geschat en is zo’n 1.90 à 1.95 meter lang. De jongen sprak Nederlands en straattaal en was gekleed in een zwarte Nike-jas met capuchon. Daarnaast droeg hij een bruine Gucci-pet. Zijn compagnon is een stukje kleiner, tussen 1.80 en 1.85 meter lang, met een normaal postuur en een licht getinte huidskleur. Hij was gekleed in een donkere jas en droeg een donkere muts van Lacoste. Ook deze jongen sprak Nederlands en straattaal.Gerelateerd