Politie verspreidt signalement berover Colijnstraat

17-05-2018 Nieuws Redactie

Foto: politie Schiedam


SCHIEDAM - De politie verspreidt het signalement van de man die op donderdag 1 februari een 41-jarige vrouw beroofde. Dat gebeurde op de hoek Mackaystraat/Colijnstraat in Nieuwland.

De beelden werden gemaakt door een beveiligingscamera gemaakt; de politie is er zeker van dat het de rover betreft. Het gaat om een blanke man met kort donkerblond haar, met een normaal postuur maar niet zo lang, 1,60 tot 1,65 meter. Hij wordt op ongeveer twintig jaar oud geschat. Hij droeg een lichtbruine lederen jas tot op de heup, met een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen van het merk Nike.

De 41-jarige Schiedamse doet na haar werk rond half drie nog even boodschappen, waarna ze naar de bank aan de Monseigneur Nolenslaan gaat om haar saldo te checken. Daarna loopt ze via de Colijnstraat naar huis. Op de hoek met de Mackaystraat voelt ze ineens dat iemand aan haar tas trekt. Ze valt bijna op de grond en een man gaat er met haar tas vandoor. Een man die haar hoort schreeuwen gaat achter haar belager aan. Iemand anders belt de politie. In eerste instantie lijkt de dader aangehouden te zijn, maar het blijkt de man te zijn die achter de dader aanging. De dader is er vandoor met haar tas met daarin haar portemonnee.

Op het politiebureau blokkeert de vrouw direct haar bankpas. Er is nog geen geld van haar rekening afgeschreven. De portemonnee en tas worden later teruggevonden. De bankpassen en haar geld blijken er nog in te zitten.

Wie deze man herkent of meer weet over de man, wordt gevraagd contact te nemen met de politie via T: 0900-8844. Anoniem melden kan ook via T: 0800-7000.Gerelateerd