Politie toont beelden overvaller telefoonwinkel

25-06-2020 Nieuws Redactie

Beelden: politie


SCHIEDAM - De politie heeft beelden verspreid van de man die op 17 oktober kort voor sluitingstijd op koopavond, de KPN-winkel in de Passage overviel.

De man (te zien op de foto's hierbij) droeg donkere kleding en een donkere rugzak met rode voering. Hij wordt door de politie 28 jaar oud geschat, heeft een getinte huidskleur en is ongeveer 1,75 meter lang. Hij sprak met een accent, zo weet de politie van de twee medewerkers van de winkel die aanwezig waren op het moment van de overval.

De man kwam aan in een donkere VW Golf, die hij parkeerde op de Boomgaardstraat, achter de Passage. Hij ging het winkelcentrum binnen en liep de KPN-winkel voorbij, om zich vervolgens om te draaien en de winkel in te gaan.

In de winkel bedreigde hij de twee medewerkers en liet een zwart vuurwapen zien. Ook kreeg één van hen een paar klappen tegen zijn hoofd. De overvaller pakte twee AH-tassen uit zijn rugzak en dwong vervolgens de medewerker deze te vullen met iPhone- en Samsung-telefoons, aldus de politie. "Daarna liep hij weg met de twee volle tassen. Ruim vijftig telefoons, tablets en airpods werden gestolen. De man stapte in de Golf en reed weg via de Kreupelstraat in de richting van de ’s-Gravelandseweg.

Beelden van de overvaller worden ook getoond in het programma Bureau Rijnmond, dat eerder vanmiddag op RTV Rijnmond werd uitgezonden en vanavond wordt herhaald.

Mensen die menen informatie over te man te kunnen verstrekken wordt gevraagd contact te nemen via T: 0800-6070 of anoniem via T: 0800-7000.Gerelateerd