Politie pakt schietende bumperklever op

11-04-2019 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De politie heeft de schietende bumperklever aangehouden waarnaar sinds 1 december werd gezocht. Dat gebeurde maandag, zo maakt de politie vandaag bekend.

Op 1 december, vroeg in de ochtend, reed een man op de A20 na zijn nachtdienst naar huis, toen hij werd lastiggevallen door de inzittenden van een zwarte Volkswagen Up. Met lichten en handgebaren werd hem duidelijk gemaakt dat hij meer vaart moest maken. De achterste auto 'duwt' de eerste als het ware. De net uitgewerkte man besluit de afrit Schiedam te nemen, de zwarte Volkswagen doet hetzelfde. Bij de stoplichten onder aan de afrit remt hij af, vanwege het rode stoplicht, dat snel op groen springt. Dan hoort hij een harde knal en voelde een klap.

Het blijkt dat zijn auto is beschoten. De kogel is in de stoel van de man blijven steken; veel had het niet gescheeld of het had veel slechter afgelopen. Justitie ging daarom op zoek naar de zwarte auto; de inzittenden, met name de schutter, wordt poging tot doodslag of moord. Een reconstructie van het gebeurde werd getoond in de tv-programma's Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond.

In de auto zaten volgens de politie twee mannen met een donkere huidskleur, tussen de achttien en dertig jaar. De Volkwagen Up draaide na het schot linksom weer de snelweg op, in de richting Vlaardingen

Een man is aangehouden, naar de tweede inzittende wordt nog gezocht.Gerelateerd