Ping Properties verwerft SBM Offshorekantoor

18-03-2022 Nieuws Redactie

Ping Properties ziet veel waarde-potentie in het aangekochte gebouw (het voorste op de foto); foto: Ping Properties


SCHIEDAM - Ping Properties heeft vandaag een koopovereenkomst gesloten voor het SBM Offshorekantoor aan de Karel Doormanweg 66. Het gebouw bestaat uit 8.875 m² vloeroppervlakte verdeeld over twaalf verdiepingen en heeft 175 parkeerplaatsen.

Ping Properties is zeer verheugd met deze toevoeging aan haar portefeuille. Volgens Sander Rovers, Investment Manager bij Ping Properties, is het gebouw bijzonder gelegen. “Het ligt direct langs de snelweg A4, met het metrostation Vijfsluizen tegenover de ingang van het gebouw, en daarnaast ook direct gelegen in het havengebied van Rotterdam met de grote schepen in de ‘achtertuin’. Dat is echt uniek, zo’n plek waar haven en stad elkaar ontmoeten."

Ping Properties ziet daarom veel waarde-potentie in dit iconische gebouw. Het doel is om het gebouw te gaan verduurzamen en herontwikkelingen tot een modern pand dat weer volledig voldoet aan de eisen, voor nu en in de toekomst.

SBM Offshore N.V. is een Nederlandse beursgenoteerde onderneming, opgericht in 1965 en ontstaan uit diverse Nederlandse scheepswerven. Het bedrijf is onder meer actief op de markt voor hernieuwbare energie.Gerelateerd