Pim Schenkelaars ontvangt M.C.M. de Groot-speld

31-01-2019 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Pim Schenkelaars heeft uit handen van burgemeester Cor Lamers de M.C.M. de Groot-speld ontvangen. Hij krijgt de Schiedamse onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de stad Schiedam, met name de Sinterklaasvieringen.

Schenkelaars ontving de speld tijdens een evaluatiebijeenkomst rond de Sinterklaas-evenementen onder toeziend oog van vele vrijwilligers.

Schenkelaars, zelf wethouder in de gemeente Noord-Beveland, is sinds 1998 betrokken bij de Sinterklaasvieringen in de stad. Ook na zijn verhuizing naar Colijnsplaat bleef hij in Schiedam, de stad waar zijn ouders vanuit Veldhoven naartoe verhuisden, is de grootste trekker van de intocht. Hij is een ideeënman, stelde Lamers bij de overhandiging; Sinterklaas zou in de stad niet zijn wat het is zonder zijn inzet, enthousiasme en creativiteit. "De voorbereidingen voor de activiteiten beginnen al in het voorjaar." Sinds 2007 kwam daar ook zijn inzet voor het Sinterklaaspaleis bij.
                                                                         
In 2009 mocht Schiedam de landelijke intocht van Sinterklaas organiseren, een van de grootste en zo niet hét grootste promotionele evenement van de stad ooit. "Dit kon plaatsvinden dankzij het werk van de heer Schenkelaars voor de lokale intocht in de jaren ervoor", aldus de burgemeester. "Hier werd het fundament gelegd, waardoor ervoor werd gekozen de landelijke intocht in Schiedam te organiseren." Ook bij de landelijke intocht was zijn inbreng van grote waarde.

De M.C.M. de Groot-Speld wordt vergeven aan mensen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt op sociaal-maatschappelijk, cultureel-economisch of sportief gebied.


Gerelateerd