Categorieën

Service

Paula Kooper was grootste vriend van Zwembad-Zuid

Paula Kooper was grootste vriend van Zwembad-Zuid
Nieuws

Paula Kooper was grootste vriend van Zwembad-Zuid

  • Redactie
  • 18-06-2015
  • Nieuws
Paula Kooper was grootste vriend van Zwembad-Zuid
SCHIEDAM - Knokken voor het zwembad. Ze deed het met overtuiging en daadkracht. Paula Kooper zette zich tien jaar lang in voor de Vrienden van Zwembad-Zuid. Ook was zij politiek-actief in het AOV. Knokken hoeft ze niet langer.

Paula Kooper overleed afgelopen week. Het bestuur van de vriendenstichting, waar zij deel van uitmaakte, dank haar in een 'in memoriam' nadrukkelijk voor haar inzet. De Schiedamse was volgens haar medebestuurders “actief, strijdvaardig, deskundig en integer”. Zij zette zich in voor het behoud van Zwembad-Zuid, van het (les)zwemmen - vooral voor leerlingen van de basisschool - en voor het seniorenzwemmen. “Zij was altijd bereid om met bestuursleden, vrienden en medewerkers van het zwembad een sportieve strijd aan te gaan om de gestelde doelen te bereiken.”

De laatste maanden leverde Paula Kooper ook een andere strijd: die met haar gezondheid. “Een ongelijke strijd, die ze tot in de ochtend van Eerste Pinksterdag heeft kunnen volhouden”, aldus de medebestuurders. “Tot het laatst toe is zij betrokken geweest bij het organiseren van activiteiten voor en in het zwembad. Bij de geslaagde paasactiviteit, eind maart, was zij de spil. Zij wilde ook graag de Buitenspeeldag voor de groepen 7 van basisscholen uit Zuid en West weer op het programma.” Het bestuur heeft haar beloofd hiertoe alles in het werk te zullen stellen.

“We zullen Paula Kooper, als fijn mens, heel erg gaan missen. Paula dank je wel voor alles wat je voor het zwemmen, vrienden, zwembad, jong en oud en je medemensen, gedaan hebt.” Het vriendenbestuur wenst de familie van Paula Kooper veel sterkte toe om het verlies te dragen.

Paula Kooper werkte tientallen jaren in Zwembad-Zuid en ook in openluchtbad Groenoord. Zij was de trotse oma van twee kleinkinderen. Zij was verder actief in de politiek, als fractiemedewerker van het AOV. Vorig jaar stond ze voor die partij kandidaat voor een plek in de gemeenteraad. Fractievoorzitter Catelijne de Groot zegt Paula Kooper te gaan missen “als mens, als fractiemedewerker, als promotor en als vriendin”.