Parkeerverbod massaal genegeerd

29-11-2021 Nieuws Redactie

Foto: Leon Verzijden


SCHIEDAM - De automobisten die vanmorgen besloten hun auto te laten staan in de Liduinastraat en dan met name aan de even kant, zullen allicht spijt hebben. Vandaag werd er door Toezicht & Handhaving op grote schaal bekeurd.

Irado wilde bomen snoeien en had door middel van borden aangekondigd vandaag de noordelijke kant van de straat te doen (zeg maar de Frankelandkant), morgen de zuidelijke. Op verschillende punten in de straat werd dat door middel van borden kenbaar gemaakt. 

Desondanks moest wijktoezichthouder Leon Verzijden vanmorgen knarsetandend constateren dat de bewoners en anderen het Irado vandaag wel erg moeilijk maakten. "Op deze manier kan Irado zijn werk niet uitvoeren", schreef Verzijden op twitter. "Dertig wagens komen in aanmerking voor een bekeuring."

Zo ver kwam het niet, aldus een gemeentewoordvoerder. Maar bekeurd werd er wel. Even na lunchtijd schreven de medewerkers van de Lichtblauwe Brigade hun bonnenboekjes vol. Mogelijk waren er sinds de ochtend toch nog wel wat auto's weggehaald. De Schiedamse woordvoerder houdt het op 'ongeveer twintig bekeuringen'. "Irado heeft waar het mogelijk is wel al gewerkt, maar dat lukte vanwege de auto's uiteraard niet overal."

Morgen wordt het opnieuw spannend: dan is de andere kant van de straat aan de beurt. Vanaf zeven uur geldt er een parkeerverbod. Of dan ook de noordzijde van de straat opnieuw wordt aangepakt op die punten waar dat vandaag niet is gelukt, is nog niet bekend.Gerelateerd