Panden aan Schiekade naar Urban Industrial

13-12-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Urban Industrial, investeerder in en financier van industrieel vastgoed in Nederland, heeft eind oktober het bedrijfscomplex aan de Schiekade 34-38 in Schiedam gekocht van H&R Groep.

Het complex ligt tussen de bedrijventerreinen Spaanse Polder en Rotterdam-Noordwest langs de Matlingeweg. Het pand is volgens Urban Industrial 'uitstekend gelegen tegen Rotterdam aan'. Urban Industrial heeft op zowel in Schiedam als Rotterdam panden in eigendom, waaronder ook de Groothandelsmarkt.

Het complex aan de Schiekade 34-38 bestaat uit twee gebouwen met een totaal oppervlak van bijna 2.900 m² en een groot buitenterrein van circa 9.250 meter. Het geheel is momenteel langdurig in gebruik bij twee verschillende huurders.

Met deze en andere recente aankopen, onder andere in Nieuwegein en Rotterdam, komt de waarde van de totale vastgoedportefeuille van Urban Industrial ruim boven de EUR 500 miljoen uit, zo meldt het bedrijf. Dat werd bij de Schiedamse aankoop geadviseerd door Houthoff. CDL real estate adviseerde H&R Groep met de verkoop.