Categorieën

Service

Pameijer viert opvang Westvest 56

Pameijer viert opvang Westvest 56
Wonen

Pameijer viert opvang Westvest 56

  • Kor Kegel
  • 06-06-2017
  • Wonen
Pameijer viert opvang Westvest 56

Westvest 56 geeft daklozen een dak

SCHIEDAM – Pameijer is er voor iedereen, voor wie meedoen in de samenleving lastig is. Meedoen is voor steeds meer mensen lastig. Dus het aantal locaties van de Rotterdamse zorgorganisatie neemt toe en morgen wordt dat gevierd in de recent geopende locatie aan de Westvest 56 in Schiedam. Het betreft daklozenopvang, zoals in november bekend werd gemaakt.  

Pameijer heeft in Schiedam al beschermde woonvormen in de Stadstimmerwerf aan de Westvest 108b en aan de Raam 115, de Eerste Tuinsingel 3g en de Oude Maasstraat 40, alsmede buurtcirkels aan de Groenelaan 111 en het Broersveld 22 en het werkproject Klus & Werk Schiedam aan de Raam 61.  

Pameijer is ooit in Rotterdam begonnen, maar enorm uitgebreid. De stichting helpt mensen verder met wonen, werken en opgroeien, altijd vanuit hun eigen kracht en talent. “Dat drijft ons elke dag”, schrijft Pameijer op haar website. “Wij geloven namelijk dat iedereen ertoe doet. En dat onze samenleving pas een samenleving is als we doen wat het woord betekent: samen leven.”  

Aan de Westvest 56 is de opstartfase afgerond. De eerste bewoners hebben hun intrek genomen in de appartementen. “In de komende periode zullen meer bewoners instromen, waarbij we continu inzetten op doorstroom naar een zelfstandige woning binnen een jaar”, zegt projectleider Irene Kruidenier in de uitnodiging voor het feestelijk moment, dat woensdagmiddag begint om vijf uur.  

“Samen met de eerste bewoners is uiteraard ook een nieuw begeleidingsteam van start gegaan. Tijdens de eerste openbare buurtbijeenkomst is al nader kennis gemaakt tussen stafmedewerkers van Pameijer, betrokken ambtenaren en buurtbewoners”, aldus Irene Kruidenier, die laat weten dat de dagelijkse medewerkers graag ook in contact komen met meer belangstellenden. 
Het feestje, met het spreekwoordelijke hapje en drankje, vindt uiteraard plaats op de locatie zelf. Westvest 56.

Pameijer had al daklozenopvang ten westen van Rotterdam, namelijk in De Elementen in Vlaardingen. De capaciteit bleek te gering en de doorstroming naar zelfstandig wonen lukte ook onvoldoende. Ook merkten de wijkteams dat er gezinnen op straat kwamen te staan, het tegenovergestelde van wat de bedoeling was. Er worden door de gemeente Schiedam verschillende instrumenten ingezet om de maatschappelijke opvang te verbeteren.

Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →