Over maand nieuwe Bram Ladage op Koemarkt

03-08-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Binnen een maand toch wel moet Schiedam-Centrum weer een Bram Ladage hebben. Er wordt momenteel flink gebouwd aan een nieuw onderkomen voor de Rotterdamse patatbakker op de Koemarkt.

Alhoewel, nieuw onderkomen: het pand van Ladage blijft waar het altijd al stond, alleen was het in een dermate staat dat het vanaf de grond af aan opnieuw wordt opgebouwd. Het werk van de aannemer zou er volgens een woordvoerster 'eind augustus, begin september' op moeten zitten.

Alhoewel, Rotterdamse patatbakker: de nieuwe eigenaar wordt Marco Vermaas. Hij gaat de Schiedamse vestiging van Ladage als franchisenemer uitbaten. Vermaas doet dat al in Vlaardingen en in Spijkenisse.
 
Tot de jaarwisseling waren Natascha en François de Heer de uitbaters van Bram Ladage op de Koemarkt. Zij maakten de overstap naar de andere kant van de Koemarkt, naar een pannenkoekenrestaurant, met hun vestiging van Pannenkoe in het voormalige VVV-pand.

Waarom het zo lang duurde eer Bram Ladage zijn plannen met een nieuwe franchisenemer uitwerkte? De woordvoerster antwoordt dat het overleg met de gemeente Schiedam lange tijd vergde. "Dan moet je denken aan vergunningen."

Een gemeentewoordvoerder meldt dat samen met Bram Ladage is gekeken naar alternatieve plekken voor de snackbar. De gemeente heeft plannen met de Koemarkt, maar deze zijn nog niet tot in detail uitgewerkt. "Hoe we het plein exact gaan inrichten staat nog niet vast; dit wordt in een later stadium bepaald." Om de opties open te houden stelde de gemeente Ladage voor naar een andere locatie te gaan. Daarbij werd gekeken naar bestaande panden. "Bram vindt de huidige locatie echter toch de beste." De woordvoerster van Ladage bevestigt dit: "We zijn blij dat we op de bestaande locatie blijven." Daar kan de gemeentewoordvoerder zich wel in vinden. "We zien als gemeente Ladage immers graag blijven. Op de huidige plek staat het nieuwe pand toekomstige ontwikkelingen op de Koemarkt niet in de weg."

Volgens de woordvoerster mag Schiedam rekenen op een mooi feest bij gelegenheid van de opening van de nieuwe Bram.

Bram Ladage beschikt momenteell over dertig vestigingen, die nu verbouwd wordt en die in de Hof van Spaland inbegrepen. Volgens het bedrijf zal dat aantal niet hard meer groeien. 'Een andere groeiambitie', dus meer groeiplannen, heeft het bedrijf met Bram's Gourmet. Van deze keten opende vorige maand een vestiging bij de Euroscoop.

PS. Dit artikel is na plaatsing aangepast om duidelijk te maken dat er ook een Bram Ladage in het Hof van Spaland te vinden is.


Gerelateerd