Ouderenpartij ziet Capelle beter scoren met gratis OV

07-12-2018 Nieuws Kor Kegel

Maarten Reuderink denkt dat Capelle meer invloed heeft

SCHIEDAM – De Ouderenpartij Schiedam denkt dat het gemeentebestuur meer moet inzetten op strategische posten in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). Volgens fractieleider Maarten Reuderink had Schiedam dan meer kans gemaakt op een overeenkomst met de RET over gratis openbaar vervoer voor ouderen. 

“Dat is Capelle aan den IJssel namelijk wel gelukt”, zegt Reuderink. “De Capelse wethouder Dick van Sluis zit op een interessante positie in de Vervoersautoriteit van de MRDH en dat zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld, omdat je op zo’n plek betere en meer frequente contacten hebt met functionarissen die over zulke dingen gaan.” 
Maarten Reuderink zegt dat als toelichting op de schriftelijke vragen die zijn fractiegenoot Pascal van Kraaij en hij eerder deze week stelden aan het college van burgemeester en wethouders van Schiedam. De fractie van de Ouderenpartij Schiedam reageerde daarmee direct op de bekendmaking van het college van B & W van Capelle aan den IJssel, dat het met de RET overeengekomen is om gratis OV voor ouderen in Capelle te verlengen tot tenminste eind 2022.

“Blijkbaar kan het college in Capelle iets wel dat het Schiedamse college niet kan”, zeggen Reuderink en Van Kraaij. Met hun schriftelijke vragen geven ze aan dat het Schiedamse college contact zou kunnen opnemen met het Capelse “om daar te leren hoe je wel succesvol met de RET onderhandelt.” 
De Ouderenpartij gaat er op voorhand vanuit dat het Schiedamse college, gesterkt door de opgedane kennis, opnieuw onderhandelingen met de RET op te starten. De fractie wil dat de gemeenteraad doorlopend en steeds tijdig wordt geïnformeerd over de voortgang. En het zou helpen als de Schiedamse wethouders Marcel Bregman (D66) en Jeroen Ooijevaar (GroenLinks/Progressief Schiedam) ook aan invloed winnen binnen de MRDH, denkt Reuderink.