Oude maatjes gaan vreemd met elkaars vriendinnen: bom barst voor Schiedamse woning

24-08-2021 Nieuws Cerberus/Niels Dekker


SCHIEDAM– Ze waren ooit heel goede maatjes van elkaar, maar op 12 december sloeg Michael T. (27) voor zijn woning in Schiedam een leeftijdsgenoot een gebroken neus en oogkas. Bij de politierechter in Dordrecht werd vandaag duidelijk waarom de vechtpartij plaatsvond. Zowel T. als het slachtoffer was in het verleden vreemd gegaan met de vriendin van de ander. "Er is altijd wrok geweest’’, vertelde T.

Nadat de voormalige gabbers elkaar die dag eerst spraken over de mobiele telefoon, liep het slachtoffer naar het huis van T. om verder te praten. Volgens de Schiedamse verdachte was hem al duidelijk dat het geen vrolijk gesprek zou worden en verscheen zijn oude kameraad verhit aan de deur. "In no-time was hij er. Ik had niet het idee dat hij een gesprek wilde. Hij had al een bepaalde blik in zijn ogen.’’

Na slechts een paar woorden te hebben gewisseld ging het mis. "Voor de deur is bom gebarsten", aldus T.

Volgens de Schiedammer werd hij door zijn rivaal beetgepakt en meermaals geslagen. Uit zelfverdediging zou hij hebben teruggemept. "In paniek heb ik hem een klap gegeven.’’

Het was een voltreffer, want met een gebroken neus en oogkas droop zijn ex-maatje af naar huis. T.: "Het is niet mijn bedoeling geweest, maar ik zag geen andere manier om hem van me af te krijgen."

In tegenstelling tot T. deed het slachtoffer aangifte bij de politie van zware mishandeling en eiste bij de politierechter ook nog bijna 2500 euro schadevergoeding.

Reden voor de matpartij bleek tijdens de zitting dat het slachtoffer begin van dat jaar vreemd was gegaan met de vriendin van T. Volgens de 27-jarige gebeurde dat tijdens zijn avonddiensten. "Dan liep hij achter mijn rug om met haar te rommelen."

Die verklaring deed de rechter zijn wenkbrauwen fronsen. "Waarom is hij boos op u? Dat zou dan toch eerder andersom zijn?’’ Daarop kwam de aap uit de mouw. T. vertelde dat in het verleden de rollen eens omgedraaid waren, en hij toen vreemdging met de vriendin van zijn maat. "Er is altijd wrok geweest", aldus T.

Ook de dame om wie het allemaal draaide kreeg een rol tijdens de rechtszaak. Ze trad op als getuige, omdat ze had gezien dat T. een mep uitdeelde aan de man met wie zij een affaire had onderhouden. De vrouw vertelde echter ook dat de voormalig minnaar haar toenmalig vriendje had beetgepakt en ze nadien bij T. verwondingen aan oog en lip had gezien.

"Eigen schuld, dikke bult’’, vond de advocaat van T. Zij vroeg om vrijspraak of ontslag van rechtsvervolging wegens zelfverdediging.

Ook de officier van justitie vond dat onduidelijk was wie het gevecht was begonnen en eiste vrijspraak, waarna de rechter T. het voordeel van de twijfel gaf. Hij ontsloeg de Schiedammer van rechtsvervolging en wees de schadeclaim af.Gerelateerd