Oranje streep aan firmament verklaard uit Moerdijk

12-04-2022 Nieuws Redactie

Beeld uit filmpje Rosina Blans


SCHIEDAM - Rosina Blans, bekend als stuwende kracht van De Erker, bleek niet de enige die het gezien had: gisteravond, rond tien uur, zette zij een opmerkelijke oranje streep in de lucht op een filmpje, dat ze vervolgens op Twitter zette. Anderen in een gebied tot aan Tilburg deden dat ook.

Zij dachten aan een komeet in de dampkring of misschien wel een raket - en sommigen repten van iets dat de wereld niet kent, iets uit een andere wereld, een ufo. RTV Rijnmond ging op onderzoek uit en stelt dat de meest waarschijnlijke verklaring van het fenomeen aan het firmament 'een hele sterke lichtbron op de grond' moet zijn geweest. "De beste verklaring bevindt zich in Moerdijk." Shell Moerdijk is dezer dagen in onderhoud. "De fabriek wordt schoongemaakt, gecontroleerd en opnieuw opgestart. Dat afsluiten en opstarten gaat altijd gepaard met het het bekende fakkelen. Daarbij worden gassen verbrand en dat is altijd te zien aan een enorme vlam. Op dit moment wordt er bij Shell Moerdijk al anderhalve dag gefakkeld."

Omdat die vlam werd weerkaatst op ijskristallen in de hoge sluierwolken, viel aan de hemel de oranje streep te zien, zo is de conclusie. Gerelateerd