Opnieuw arrestaties in garagebedrijven

19-12-2017 Nieuws Redactie

ROTTERDAM / SCHIEDAM - Het verhaal over de verborgen ruimtes in auto's van afgelopen vrijdag (zie hier) krijgt een snel vervolg. Op het moment van schrijven al was de politie bezig met controles van garages in Rotterdam-West.

Daar werden twee auto’s met verborgen ruimtes aangetroffen, diverse wapens, drugs en versnijdingsmiddelen. De politie arresteerde vier Rotterdammers. De actie, waarbij ook  belastingdienst, Openbaar Ministerie, douane en Inspectie van SZW betrokken waren, was bedoeld om garages die criminelen faciliteren te frustreren. Verborgen ruimtes in auto's dienen criminelen onder meer om drugs of geld te vervoeren.

Veel garagebedrijven zijn te vinden in de Spaanse Polder, op de grens van Schiedam en Rotterdam. Regelmatige integrale controles van garagebedrijven zorgden er al voor dat sinds 2016 meerdere bedrijven uit zichzelf zijn vertrokken.

Bij een autobedrijf aan de Noordschans stonden vier voertuigen. Twee personenauto’s waren van de eigenaar en zijn familie. De andere personenauto en een bestelbus waren van klanten. Deze twee laatste voertuigen werden van boven tot onder bekeken door specialisten van de politie en de douane. Zij vonden lege verborgen ruimtes. De auto’s zijn op grond van de Douanewet in beslag genomen.

In een pand aan de Rosenveldtstraat waren drie mannen aanwezig en er stond een auto met een Frans kenteken. Nadat de twee medewerkers en een gast waren onderworpen aan een controle van hun documenten, ging één van de medewerkers er vandoor. Deze 32-jarige man uit Rotterdam werd na een korte achtervolging aangehouden in de Gijsingstraat. Hij bleek nog 54 dagen vast te moeten zitten. Bij zijn fouillering op het bureau troffen agenten verdovende middelen aan.

Op zicht vonden de agenten in de garage een vlindermes en een stiletto. Reden om op basis van de wet wapens en munitie verder te zoeken. In een kast bleek een geldtelmachine te liggen en een, op het oog, echt vuurwapen. Dit bleek na onderzoek een balletjespistool op gasdruk te zijn, zonder CE keurmerk en dus verboden. Ook vondt de politie twee tasers, drie knuppels en een mes. In vuilniszakken lagen materialen om drugs te vervaardigen. Alles is in beslag genomen.

Na deze vondsten arresteerde de politie de 22-jarige medewerker en de 33-jarige gast. De medewerker had elf zakjes met harddrugs op zak. Ook de eigenaar van de garage, een 38-jarige Rotterdammer, die tijdens de controle naar zijn pand was gekomen, kon meteen mee naar het politiebureau. Drie van hen zitten nog vast. De ‘gast’ is inmiddels op vrije voeten.

Gerelateerd