Opgesloten om vrij te krijgen

16-05-2019 Nieuws Redactie

Verhulp en Van Collenburg (r): ervaren hoe het is niet vrij te zijn


ROTTERDAM - Schiedamse Mara van Collenburg zit samen met Nadine Verhulp 'vast' in het Nieuw Rotterdams Cafe op de Witte de Withstraat. De twee zamelen geld in en vragen aandacht voor 'Free a girl'.

Van Collenburg en Verhulp kennen elkaar van de verkiezing Miss Latina Nederland. Verhulp was vorig jaar winnares, Van Collenburg dingt dit jaar mee naar de titel. Ook andere potentiële 'missen' sluiten zich bij de actie aan.

"Free a Girl steunt organisaties die op gepassioneerde wijze strijden tegen kinderprostitutie", aldus Van Collenburg. "We halen geld op zodat er jonge meisjes kunnen worden bevrijd uit de gedwongen prostitutie."

De twee zitten vast in het Rotterdamse café om te ervaren hoe het is om te leven in onvrijheid. Afgelopen dinsdag zat Verhulp ook al twaalf uur lang opgesloten, vandaag herhalen ze die actie met zijn tweeën.

Free a Girl organiseert sinds 2011 'Lock me Up – Free a Girl', met als doel om meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. Deze week staan op zo'n veertig plekken in het land de kooien van een bij twee meter, die 'symbool voor de hokjes in Indiase bordelen'.

Van Collenburg: "Doneren kan via de website www.lockmeup.nl/Nadine-Verhulp." Komen kijken kan ook, en wordt gewaardeerd. Gerelateerd