Opgepakte verdachte Groningse moorden in Schiedam geboren

27-10-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Ergün S. is opgepakt. De man die verdacht wordt van de dood van twee mensen in een Groningse bioscoop, is Schiedammer van geboorte.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De politie verspreidde gisteren het signalement en beelden van de 33-jarige S., om zijn snelle arrestatie te kunnen bewerkstellingen. S. zou de dood op zijn geweten hebben van een echtpaar uit Slochteren, schoonmakers in de Pathé-bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep in de Groningse hoofdstad. De slachtoffers zijn door geweld om het leven gekomen, zo bleek uit politie-onderzoek.

De politie richtte na de vondst van de twee gedode schoonmakers een Team Grootschalige Opsporing op. Dat resulteerde vanmorgen in zijn aanhouding op het Hoendiep in Groningen, bij een tankstation. Daarbij werd geschoten, aldus de Groningse politie, omdat S. een mes in zijn hand had. De schoten raakten S. in zijn benen; hij moest naar het ziekenhuis voor behandeling.

De man zou in Rotterdam-West wonen. Volgens familieleden en buurtbewoners zou hij al jaren problemen hebben. Wat hij in Groningen deed, is een raadsel. "Ik weet alleen dat hij het een mooie stad vond", aldus de zus van S. tegen het AD. S. was volgens haar 'verward' en stond niet open voor contact. Een buur stelt dat S. in zichzelf praatte. "Het ging niet goed met hem.” S. zou geregeld opgenomen zijn geweest voor zijn psychische problemen. Verleden jaar stond S. voor de rechter omdat hij agenten die hem uit zijn woning kwamen halen, had mishandeld. Sinds enige weken is S. niet meer door zijn buren gezien.
Gerelateerd