Openluchtbioscoop met drie hoofdfilms 'op 't Erf'

12-08-2016 Nieuws Redactie

Scène uit Liza, the Fox Fairy

SCHIEDAM - Liza, the Fox Fairy, Hail Caesar! en Deadpool zijn de films op het grote doek tijdens Film op 't Erf. Dat is het nieuwe festival dat op 1, 2 en 3 september plaatsvindt in Schiedam, hartje stad, op het Stadserf.

De openluchtbios is gratis toegankelijk met het hoofdprogramma vanaf negen uur 's avonds. Op de dag is er film in de tent, met in het weekend kinderfilms. Het festival kent ook horecamogelijkheden, dus een hapje en een drankje zijn voor en tijdens de films mogelijk.

"Als organisatie zijn we opgetogen dat een idee ook daadwerkelijk tot uitvoering mag komen", vertelt initiator Edwin Spek, ook de man achter het Suikerzoet Filmfestival in het najaar. Zijn grootste zorg is het weer. "Maar dat is het risico van het vak." Film op 't Erf is ontstaan uit zijn wens om ook in de zomer films te kunnen draaien en zien. "Wat Film op 't Erf zo leuk maakt is de samenwerking van verschillende Schiedamse bedrijven." Fun-Key Events en 010 Security zijn daar de belangrijkste van.

Bezoekers kunnen bij de organisatie een stoelen huren - voor twee euro. Een strandstoel is ook een optie, voor het dubbele geld, Maar een eigen stoel past allicht ook op het Stadserf.


Gerelateerd