Categorieën

Service

Open podium voor amateurmusici met ambitie

Open podium voor amateurmusici met ambitie
Uit

Open podium voor amateurmusici met ambitie

  • Redactie
  • 18-05-2016
  • Uit
Open podium voor amateurmusici met ambitie

Impressie van een eerdere editie van het open podium

SCHIEDAM - Gevorderde en professioneel geschoolde musici zijn uitgenodigd mee te doen met het Klassiek Open Podium van Opera aan de Schie. Dat vindt plaats op zondagmiddag 26 juni, in de Grote of St.Janskerk.

Het Klassiek Open Podium is voor liefhebbers van opera, operette of zang een uitgekiende gelegenheid eens lekker hun hart op te halen. Op niet veel plekken in het land worden vergelijkbare open podia georganiseerd, zodat solisten van heinde en verre naar Schiedam komen om hun kunsten te laten horen

Iedere zanger of instrumentalist krijgt tien minuten tot zijn/haar beschikking. In de praktijk betekent dat meestal één lang klassiek stuk of twee kortere. Het Klassiek Open Podium zet zichzelf neer als een goede gelegenheid om zich voor te bereiden voor bijvoorbeeld een auditie of voor een optreden. Voor de begeleiding is een ervaren pianist aanwezig (Jean-Baptiste Milon) waarmee kort voor aanvang tempi kunnen worden doorgesproken.

Om het klassiek open podium mogelijk te maken, wordt aan de actieve deelnemers een bijdrage in de kosten gevraagd van tien euro; toehoorders vrij entree.