Op Kaarsjesavond zet burgemeester alle lichten aan

10-12-2021 Nieuws Redactie

Presentatrice Anne Rats en burgemeester Cor Lamers, een foto uit 2020; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Kaarsjesavond vindt op 17 december in verband met Corona besloten plaats in het oude stadhuis aan de Grote Markt. De trouwzaal van het stadhuis is voor deze gelegenheid feestelijk aangekleed in kerstsfeer. Daar zet burgemeester Cor Lamers op vrijdagavond 17 december de lichtjes in de kerstboom op de Grote Markt aan.

Zowel in de kerstbomen die op tal van plekken in de stad staan, als op de bruggen, het i-PUNT in de Waag, in etalages en ga zo maar door. Diverse gebouwen worden zo feestelijk uitgelicht in deze donkere dagen. Op SCHIE TV kan iedereen dit vanaf 19.00 uur volgen. Er kan dit jaar geen publiek bij de lichtjes-ontsteking zijn. Presentatrice Anne Rats, bekend van het programma Onder Ogen bij SCHIE TV en het Stadstheatergezelschap De Stokerij, gaat dit keer daarom in een huiskamersetting in gesprek met de burgemeester. Samen blikken ze terug op het jaar 2021 en kijken ze vooruit naar hoopvolle zaken in 2022.

Zandkunstenaar Gert van der Vijver verzorgt een voorstelling met zand, licht en muziek. Hij begeleidde eerder artiesten als Janine Jansen, Ferry van Leeuwen, Sabrina Stark, en Edsilia Rombley. Zijn dochter en zangeres Sera Noa en pianist Rik Jan Schilder begeleiden op muzikale wijze het ‘zandverhaal’.