Categorieën

Service

Onderzoek naar fietsgedrag

Onderzoek naar fietsgedrag
Nieuws

Onderzoek naar fietsgedrag

  • Redactie
  • 26-08-2015
  • Nieuws
Onderzoek naar fietsgedrag

SCHIEDAM - Ook in Schiedam wordt een groot fietsonderzoek gehouden - het grootste ooit in Nederland, zeggen de initiatiefnemers.

De proef start op 14 september. Voor het eerst worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht die fietsers maken. Het onderzoek duurt een week, waarbij zoveel mogelijk fietsers worden opgeroepen mee te doen. Inmiddels hebben zich al meer dan 4.500 deelnemers aangemeld. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren.

Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de App de Fiets! Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Fietsers die deelnemen aan het onderzoek door de gratis app te downloaden maken kan op het winnen van een fiets.

Het fietsonderzoek is tot stand gekomen door een samenwerking van diverse partijen. Naast Nederlandse provincies, gemeenten, stadsregio Amsterdam en Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), werken ook de Nederlandse Fietsersbond, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu én het Bredase hoger onderwijsinstituut NHTV mee aan de ontwikkeling en verwerking van het onderzoek.