Omwonenden willen nieuw plan ontsluiting sportdak

13-04-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De verzamelde bewoners van Woudhoek willen dat er een nieuwe groep komt om een aangepast plan voor de ontsluiting van het sportdak A4 te ontwikkelen.

Daarin zouden de bewoners, de gemeente en de sportverenigingen die het sportdak gaan bespelen, samen moeten werken. De overleggroep zou een 'onafhankelijk voorzitter' van enig aanzien moeten krijgen en kan ondersteund worden door specialisten op het gebied van verkeerstechniek en ontsluiting.

Tot dat voorstel besloten de bewoners die vanavond bij elkaar kwamen in De Brug. Zo'n zeventig Schiedammers hadden zich daar verzameld om te luisteren naar de uitkomsten van het verkeerstechnisch onderzoek door het bureau SOAB, en besluiten hoe nu verder te gaan.

Ton Verdoes, wijkbewoner en voorzitter van de avond: “Er ligt dadelijk een prachtig park. Nu ligt de vraag voor wat te doen om een goeie ontsluiting van dat sportpark te krijgen.” Nadat gebleken is dat 'er wat missers zijn gemaakt in de onderbouwing van de gemeentelijke plannen'.

Hij heeft er vertrouwen in dat de verenigingen mee zullen doen in het overleg, 'ook al is het duidelijk dat onze belangen verschillen'. Ook rekent hij op de redelijkheid van de gemeente om opnieuw in gesprek te willen gaan - 'ook al is ons vertrouwen tot dusver nogal eens beschaamd'. Omdat er geen alternatieven zijn. “Als de gemeente weigert, rest ons alleen de juridische weg.” En dat is geen weg die hij en zijn medestanders van de samenwerkende bewonersgroepen willen gaan.Gerelateerd