OM staakt onderzoek dood Hamidou Laïti

25-01-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Het Openbaar Ministerie staakt het onderzoek naar de verantwoordelijke voor de aanrijding die Schiedammer Hamidou Laïti het leven kostte.

Ondanks 'langdurig onderzoek' heeft het Openbaar Ministerie (OM) niet kunnen achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de aanrijding. Het OM sluit daarom de zaak.

De 21-jarig Laïti werd op 6 november 2015 aangereden op de Laan van Bol’Es toen hij op een zebrapad liep. Hij overleed ter plaatse. Zo’n honderd meter verder op de Laan van Bol’Es troffen agenten de auto die aanrijding veroorzaakte leeg aan. Bij controle bleek de auto op 2 november gestolen te zijn op de van Hogendorplaan in Vlaardingen.

In het onderzoek hield de politie zes verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding, de diefstal en/of heling van de auto. Het Openbaar Ministerie verwijt drie van deze verdachten  – drie minderjarige jongens – de diefstal van de auto, waarvoor zij zich voor de (kinder)rechter zullen moeten verantwoorden. Wie verantwoordelijk is voor de dodelijke aanrijding is niet komen vast te staan.

Naast intensief onderzoek door de politie is de zaak meerdere keren in zowel Opsporing Verzocht als het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond behandeld. Ook werd er een beloning van €7500,- uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden tot het oplossen van het misdrijf. "Helaas heeft dat tot op heden niet mogen baten", aldus het OM.

Gerelateerd