OM eist maand meer in beroep mensensmokkelaars

05-11-2019 Nieuws Redactie


DEN HAAG - Bijna drie jaar gevangenisstraf werd vandaag geëist tegen Jozsef S. en zijn vrouw, Katalin, voor mensensmokkel en het uitbuiten van mensen in Schiedam en Rotterdam. Dit meldt het AD.

Het Openbaar Ministerie vroeg voor het hof in Den Haag, in hoger beroep, 34 maanden cel. S. en zijn vrouw werden eerder tot 33 maanden veroordeeld. Het echtpaar ging hiertegen in beroep.
 
De feiten waar de twee van verdacht worden spleeden al tien jaar geleden en hielden ruim twee jaar aan. S. bood destijds op Teletekst in zijn thuisland Hongarije werklozen aan dat zij konden werken in Nederland. De Hongaren die naar ons land kwamen werden hier volgens justitie uitgebuit. Dat gebeurde onder meer in een pand aan de Rembrandtlaan. Het OM typeerde de kring waarin het echtpaar, samen met hun zoon en twee medeverdachten werkten als een 'mensenhandelnetwerk'. Naar verluidt tenminste tien mensen zouden hiervan de dupe zijn geweest.

Tegen een andere verdachte werd voor het hof een jaar gevangenisstraf ge¨eist. Justitie is in beroep gegaan tegen de twee andere verdachten, waaronder zoon S., omdat die door de rechtbank in Rotterdam werden vrijgesproken. Als het aan het OM ligt gaan beiden voor ruim twee jaar de bak in.


Gerelateerd