Offshore Valley: nieuwe naam voor maritieme cluster Schiedam

20-10-2018 Nieuws Kor Kegel

Fahid Minhas bouwt aan een sterke internationale 'huisstijl' van de Schiedamse havens

SCHIEDAM – Offshore Valley, dat is de nieuwe naam van het maritieme cluster van de Schiedamse havens. Het is aan wethouder Fahid Minhas om deze ‘branding’ te lanceren. Hij doet dat dinsdag in de RAI in Amsterdam. Daar vindt van maandag tot en met woensdag de beurs Offshore Energy 2018 plaats. 

Schiedam heeft aan de Wilhelminahaven en Wiltonhaven een sterk cluster van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven die met hun hoogwaardige kennis, innovatie en productie wereldspelers zijn. Wetenschappelijk onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam laat zien dat Schiedam met meer dan vijftig gerenommeerde offshorebedrijven en meer dan tweeduizend ingenieurs deel uitmaakt van de meest complete offshore-hotspots van de wereld. Het maritieme cluster van Schiedam is uniek en daarom hebben de betrokken bedrijven en overheden een gezamenlijk visitekaartje bedacht: Offshore Valley.  

De naam is uiteraard een knipoog naar andere hoogwaardige kennis- en ontwikkelcentra in de wereld, waarvan Silicon Valley de eerste en bekendste was. Fahid Minhas is in Schiedam wethouder voor bouwen en wonen, maritieme ontwikkeling, bedrijventerreinen en sport. Tijdens de conferenties op de offshorebeurs in de RAI zal hij het merk Offshore Valley lanceren. Dat zal dinsdagmiddag ongeveer tussen half vier en vier uur gebeuren. Schiedam heeft in de RAI standplaats 1.603.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date