Nolet verwelkomt inpakkers Stroomopwaarts met ontbijt

05-06-2019 Nieuws Kor Kegel

De verpakkingsploeg van Stroomopwaarts begint het pakseizoen met een ontbijt; foto's: Gino van Meenen


SCHIEDAM – Oplettende medewerkers van Stroomopwaarts ontdekten eens dat er een afwijking was aan enkele glazen, die ze met een fles gin of wodka aan het inpakken waren in kerstpakketten voor de Verenigde Staten van Amerika. Ze trokken bij de bedrijfsleiding aan de bel en het leidde ertoe dat Nolet Distillery een hele partij goede glazen bestelde.

“Jullie zien soms meer dan wij”, complimenteerde distillateur Bob Nolet maandagochtend de verpakkingsploeg van zestig medewerkers van Stroomopwaarts, die ook deze zomer weer aan de Buitenhavenweg 50 actief zijn om ditmaal 228.000 cadeauverpakkingen voor Noord-Amerika tiptop in orde te maken. Dat kan het best in de maanden juni, juli, augustus en september plaatsvinden, want dan is alles op tijd voor de verscheping naar Amerika en de verdere distributie over land naar de afnemers. Het moet wel allemaal op tijd beschikbaar zijn vóór de kerstperiode, legt Bob Nolet uit.

Nolet Distillery wilde zijn waardering voor de samenwerking uitspreken door het ‘pakseizoen’ van de medewerkers van Stroomopwaarts te doen aanvangen met een smakelijk ontbijt, waarvoor ook wethouder Marcel Bregman (werk en inkomen) en Stroomopwaarts-directeur Desiree Curfs waren uitgenodigd. De wethouder liet weten zeer onder de indruk te zijn van de hoogwaardige kwaliteit die de verpakkers en inpakkers van Stroomopwaarts leveren. Ook van hun directeur Curfs kregen ze een dik compliment: “Ik ben trots op jullie. En ik wens jullie weer een mooi seizoen!”

Dat is niet overdreven, want de inpakkers hebben elk jaar echt zin in de enorme klus. Ze vragen Curfs zelfs: “Wanneer mogen we weer naar de overkant?” Het gaat dan om de verpakkers die normaal in het gebouw van Stroomopwaarts aan de Van Berckenrodestraat werken en benieuwd zijn wanneer ze weer een paar maanden naar het Nolet-complex aan de overzijde van de Nieuw-Mathenesserstraat kunnen gaan. Het lijkt wel een avontuur!

Er zijn het hele jaar door wel medewerkers van Stroomopwaarts bij Nolet gedetacheerd, maar in de zomermaanden krijgen ze fors versterking van hun collega’s. Dit contact tussen Nolet en de sociale werkvoorziening bestaat al 25 jaar, toen de laatste nog BGS heette, een van de voorlopers van Stroomopwaarts. In de beginjaren werden de cadeauverpakkingen aan de Van Berckenrodestraat in orde gemaakt, maar naarmate de productie en de export toenamen, was er ook een aanzienlijke stijging van het aantal verpakkingen en was het handiger om dat in de Nolethallen te doen. Nolet pionierde kortom met maatschappelijk verantwoord ondernemen en heeft daar steeds meer op ingezet. De uitvoerende medewerkers van Stroomopwaarts mogen dan een arbeidshandicap hebben, ze leveren de hoogste kwaliteit.

“Alles gebeurt handmatig”, vertelt Diana Wilschut, werkleider van Stroomopwaarts. “Het hele proces van dozen vouwen, interieurtjes inbrengen, flessen en glazen netjes rangschikken en er mooie pakketten van maken, het is allemaal handwerk en ze doen het perfect”, complimenteert ze haar ploeg. Wilschut coördineert het hele verpakkingsproces samen met voorman René Pil en voorvrouw Patricia Vellekoop.

“Ik doe het nu een half jaar en ik ben hier niet meer weg te slaan”, zegt Dominic Vebers uit Vlaardingen. Hij kwam ongeveer tegelijk met zijn werkleider uit het schoonmaakbedrijf van Stroomopwaarts. "Dit is weer een heel andere tak van sport,’’ zegt Wilschut.

Als ze in september klaar zijn met hun seizoenproject, krijgen de betrokken medewerkers van Stroomopwaarts een rondleiding bij Nolet met vertoning van een bedrijfsfilm, gevolgd door een grote barbecue. “Dan sluiten we het ook feestelijk af”, zegt Niels Wormgoor, managing director van Nolet Distillery.