Nolenslaan trakteert de klanten op Winterfeest

02-10-2021 Nieuws Kor Kegel

Drogist Ronald Bergsen geeft een klant uitleg hoe de stempelkaart werkt waarmee je prijzen kunt winnen. Foto: Ben Dubbeldam

SCHIEDAM – Ben Dubbeldam geeft de antwoorden al voordat de vragen gesteld zijn. “De Nolenslaan is de Coronacrisis nog niet te boven, maar we zijn blij nu wat terug te kunnen doen voor al die stadsgenoten die ons tijdens de lockdowns zijn blijven bezoeken”, zegt hij in zijn functie van winkelstraatmanager van de Nolenslaan.  

“Het was een spannende en ingewikkelde periode. Elke winkelier heeft zijn eigen strijd geleverd om er het beste van te maken. Voor de winkels die dicht moesten was het heel erg afzien en veel ondernemers hebben slapeloze nachten gehad. Ze moesten onderhandelen met de gemeente, de vastgoedeigenaar en soms met de bank, de belastingdienst en het personeel. Het was voor andere winkeliers de kunst om binnen de Coronaregels hun werk creatief uit te voeren”, zegt Dubbeldam. 

“Zelfs winkeliers die als een tierelier draaiden moesten de grenzen van hun ondernemen aanpassen. Gelukkig heeft de Nolenslaan de storm doorstaan. Nu de storm is gaan liggen, zien we dat één winkelier heeft moeten stoppen en dat gelukkig een andere winkelier een zaak kon starten. Maar we zijn er nog niet. De financiële afhandeling hangt bij sommige winkeliers als een strop om hun nek.”  

“Maar er is leven na de crisis”, antwoordt hij voordat de vraag gesteld is of de Nolenslaan overleeft. “Dat is het mooie van ondernemen. We zullen doorgaan – met de enorme inzet die de Nolenslaan typeert. We starten vandaag met een prachtig Winterfeest. Vrijwel elke week tot en met december zetten we bij de winkels iets verrassends neer. Van straatmuzikanten tot een treintje voor de kleinste, van een harpiste met rijdbare harp tot een dj op een kekke fiets. En natuurlijk veel vertier rond de Kerst en Oud & Nieuw.” 

“Kortom, we geven vol gas. De winkeliers van de Nolenslaan hebben er zin in. Met een bijzondere stempelactie geven we een prachtige tv weg en zestien waardebonnen van vijftig euro. Je vraagt bij de deelnemende winkeliers een stempel kaart en als je vijf verschillende stempels van winkeliers hebt, lever je ze in en wacht je of je wat wint bij de trekking op 14 januari, vrijdagmiddag om vijf uur.” 

Dubbeldam: “De winkeliers vinden echt dat ze wat terug moeten doen voor hun trouwe klanten. Ze zijn toch altijd maar blijven komen, ondanks alle ellende. Daar zijn we trots op en heel blij mee. Het is ook goed voor de hele stad als de Schiedammers in hun eigen stad komen winkelen, want zo helpen ze leegstand te voorkomen. En zo blijft het ook lekker gezellig op onze Nolenslaan.” 

“En we zijn blij dat er geen betaald parkeren komt in de periode dat dit college met deze gemeenteraad er zit, want dat is voorlopig in de ijskast gezet.”