Nog maar twee winkels op Hoogstraat worden woningen

23-06-2016 Nieuws Redactie

Tussen de Korte Dam en de Appelmarkt mogen winkels op de Hoogstraat omgebouwd worden tot woningen

SCHIEDAM – Sinds het bestemmingsplan Binnenstad 2014 het mogelijk maakte om winkels op de Hoogstraat te verbouwen tot woonruimte, is dat nog maar in twee gevallen gebeurd. Er liggen nog twee aanvragen, maar daarmee houdt het aantal vergunningaanvragen op.

In 2012 was de visie nog dat de Hoogstraat een historische winkelstraat met een aaneengesloten winkelfront moest zijn, wel met woningen op de bovenliggende verdiepingen. Maar in het bestemmingsplan 2014 ontstond ruimte om op de Hoogstraat tussen de Appelmarkt en de Korte Dam winkelruimte te transformeren tot woningen.

“Vanuit de markt is er dus nog een beperkte vraag”, constateert het college van burgemeester en wethouders. “Maar er is wel meer interesse in zowel wonen als woon/werk-combinaties. De opgave is dit met betrokken partijen vertaald te krijgen naar een gezonde mix van wonen, werken, winkelen en beleven.” 

Volgens het college is de Schiedamse binnenstad in beweging. In de Zomernota stelt het college voor om na het kadeherstel aan de Lange Haven de integrale aanpak door te trekken naar de Hoogstraat (transformatie en herinrichting) en gelijktijdig te blijven investeren in de woon- en economische ontwikkeling.Gerelateerd