Categorieën

Service

Nog één keer nagenieten van De Unie

Nog één keer nagenieten van De Unie
Uit

Nog één keer nagenieten van De Unie

  • Redactie
  • 12-06-2016
  • Uit
Nog één keer nagenieten van De Unie
SCHIEDAM - Café De Unie blijft nog twee weken open. Dan gaat het Schiedamse monument mogelijk definitief dicht. Na 154 jaar.

Om nog één keer met de vaste en minder vaste klanten na te genieten, nodigt de familie Leermakers die de kroeg uitbaat, ieder uit hun 'leukste, mooiste, bijzonderste herinneringen op de facebookpagina van De Unie te plaatsen. "Dat zou echt fantastisch zijn."

Na wekenlange onzekerheid over het voortbestaan van het Schiedamse monument, laten Frans, Truus en hun zoon Pascal Leermakers nu weten dat zij zelf echt stoppen als uitbaters van de kroeg in de Gerrit Verboonstraat, hoek Lange Haven, dicht bij de Koemarktbrug. Na 45 jaar is het goed zo. Op 30 juni staan zij voor het laatst bij De Unie achter de bar.

"Op welke manier Café De Unie verder wordt voortgezet, weten wij niet. Tot het laatste moment hebben wij geprobeerd ons café door te zetten. Maar de eigenaar van het monumentale pand is aan het onderzoeken of hij het zelf gaat exploiteren", zo laten de Leermakers hun klandizie weten. "Pascal en John Kooij zijn voornemens om in Schiedam een horecaonderneming te starten en zullen via diverse kanalen jullie hiervan op de hoogte brengen."

"Langs deze weg willen wij jullie bedanken voor de ongelooflijke leuke tijden die we met elkaar hebben mogen beleven, we kunnen er wel een boek over kunnen schrijven!"