Categorieën

Service

Negen flexwerkplekken in Schiedam op zijn mooist

Negen flexwerkplekken in Schiedam op zijn mooist
Nieuws

Negen flexwerkplekken in Schiedam op zijn mooist

  • Redactie
  • 15-04-2019
  • Nieuws
Negen flexwerkplekken in Schiedam op zijn mooist

Joëlla Balker: "Verliefd op dit pand."


SCHIEDAM – Het was nog even stressen om de koffiemachine geplaatst te krijgen, en de laatste hand te leggen aan de inrichting en presentatie van de ruimtes, die gasten warm moeten onthalen, maar sinds vandaag heeft Joëlla Balker haar Room In. Negen flexwerkplekken hartje Schiedam.

Ze liep al lang met het plan om een 'coworking space' te openen, de geboren en getogen Schiedamse. “En ik was altijd al verliefd op dit pand, heb hier veel naar binnen gegluurd.” En toen kwam het leeg. Het betreft het voormalige pand van Hosman Frères, waar het afgelopen jaar Felix van Erven, geprobeerd heeft een cocktailbar van de grond te tillen; hoek Korte Dam en Nieuwe Sluisstraat. Balker en haar man grepen de kans aan toen bleek dat ze het pand van Peter-Jan Koks konden huren.

Ze bekeken meer locaties waar ze hun plannen konden realiseren, maar de liefde roestte niet. “Dit pand sprak me zo aan. Een oud pand zegt me meer dan een nieuwe kantoorlocatie. En zo midden in de stad... hier moest ik gewoon voor kiezen”, vertelt Balker.

Schiedam kent nog betrekkelijk weinig flexwerkplekken. In het Wennekerpand is het zzp-café waar voor een kantoorwerker goed een paar uurtjes valt te maken. En in de 's-Gravelandse polder schijnt er de mogelijkheid van het huren van een tijdelijke kantoorruimte. Maar midden in oude deel van Schiedam, in een ruimte die puur voor het werken is, dat onderscheidt haar van andere werkplekken, zo is Balker overtuigd.

Bovendien: haar ambities reiken verder dan het aanbieden van een pure flexwerkplek. Vandaar de naam 'coworking space'. “Het gaat ook om samenwerken.” Ontmoeten. Vandaar dat in het souterrain van het pand een ontvangstruimte is ingericht, waar even een kop koffie te drinken valt, je kan afspreken om bij te praten, en gebruikers van de flexplekken plannen kunnen maken voor gezamenlijke projecten.

Op de begane grond zijn dan de negen flexplekken, middels een app te reserveren. Op de eerste verdieping een vergaderruimte, voor maximaal veertien mensen, per dagdeel te boeken. Het werk bij Room In moet wel in kantoortijden verricht worden: van negen tot zes is het flexkantoor geopend.

Balker ziet een divers klantenbestand voor zich: zelfstandigen uit de stad, mensen van grote bedrijven die even de rust zoeken om iets tot stand te brengen, winkeliers die aan hun boekhouding willen werken. Belangrijk is het volgens de initiatiefneemster om een plaats te creëren waar mensen zich thuis voelen.

Dat is haar wel toevertrouwd, denkt Balker. Ze werkte eerder als gastvrouw, en zal in de regel ook altijd aanwezig zijn tijdens de openingstijden. Ontmoeting en gezelligheid moeten ook groeien door de netwerkborrels die ze met regelmaat wil gaan organiseren. Sowieso zal ze de samenwerking met een cateringbedrijf zoeken om ook de inwendige mens tijdens vergaderingen of lunches te kunnen bedienen.

Een ander plannetje dat op uitvoering wacht, is de ingebruikname van enkele fietsen die een snelle rit van Room In naar stations vice versa mogelijk maken.

Een flexplek bij Room In kost 37,50 per dag ('met onbeperkt koffie en thee'). Door middel van een strippenkaartsysteem kan die prijs voor regelmatige gebruikers zakken. “Zo'n strippenkaart blijft zes maanden geldig”, aldus Balker.