Nederlandse handbalsters winnen van Frankrijk

• 19-03-2016
METZ - Het Nederlands Dameshandbalteam heeft de eerste wedstrijd in het Olympisch Kwalificatietoernooi in het Franse Metz gewonnen. Het team met de Schiedamse Kelly Dulfer in de gelederen, won van Frankrij met 24-17.

Lang ging het gelijk op: 1-1, 3-3, 4-4. Daarna liep Nederland uit naar 6-4 na 21 minuten. De ploeg wist dit verschil in de resterende minuten vast te houden en uit te bouwen.

De rust werd bereikt met 9-7 in het voordeel van Nederland. Direct na rust kwam Frankrijk via 10-7 terug tot 11-11. Daarna was het weer de beurt aan de Nederlandse handbalsters: 13-11. Dat verschil van twee punten bleef lang gehandhaafd: 14-12, 15-13, 17-15. Toen Nederland in de 52ste minuut 18-15 maakte leek het pleit beslecht.

Zo pakten de dames het ook op: Frankrijk leeg zich gewonnen te geven en moest de 19-15 en 20-15 toestaan. In de slotfase wist het Nederlands team de voorsprong verder uit te breiden.

In de andere wedstrijd van het toernooi met vier ploegen won Japan met 37-20 van Tunesië.