Natuurlijke dood opvarende Saipem FDS

11-04-2020 Nieuws Redactie

Foto's: FlashphotoNL en beeld van Hart van Nederland


ROTTERDAM - De dood van een opvarende van de Saipem FDS gisteren heeft een natuurlijke oorzaak. Dat constateerden forensisch experts van de politie die onderzoek deden.

De man werd gisteren dood in zijn hut aangetroffen.Op de Saipem FDS heerst het Coronavirus. Voor zo ver bekend kan hij eerder geen gezondheidsklachten.

De Saipem FDS had 77 opvarenden en ligt aan de kade van de Kesterenstraat, aan de Waalhaven in Rotterdam. Dertien van hen verkeren sinds enige dagen in isolatie; zij maken het volgens een politiewoordvoerster goed. Enkele dagen geleden werd een man van boord gehaald met ernstige Coronaverschijnselen; bij hem is nadien besmetting met het virus vastgesteld.

De hulpdiensten rukten en masse uit naar de Kesterenstraat. Zij schaalden op naar Grip 1 voor een gecoördineerde aanpak.

De Saipem FDS vaart onder de vlag van de Bahamas en is eigendom van Saipem. Dat bedrijf werd groot als onderdeel van de Italiaanse oliemaatschappij Eni; deze Shell van Italië bezit nu nog minderheidsbelang. Saipem heeft sinds kort met dochter ERS een kantoor aan de Westfrankelandsedijk in Schiedam, en al langer een terminal aan de overkant van de Wilhelminahaven. Het bedrijf heeft een beursnotering in Milaan en is naar eigen zeggen aanwezig in zeventig landen, met 32.000 werknemers.

PS. Dit artikel werd tijdens schrijven en publicatie aangepast vanwege nieuwe informatie.

Bekijk de foto'sGerelateerd