Naamgever Brandersfeesten vindt andere naam nodig voor alternatief

09-07-2020 Nieuws Kor Kegel

Mari Dingenouts wil voor een alternatief voor de Brandersfeesten dan ook een alternatieve naam

SCHIEDAM – Mocht er voor de Brandersfeesten Schiedam een alternatief worden gevonden buiten de binnenstad, dan is Mari Dingenouts het roerend eens met Chris Coppens dat dat evenement geen Brandersfeesten zou mogen heten. De twee medeoprichters vinden dat het een evenement is van het winkelcentrum en de horeca voor een groot publiek en dat het alleen al daarom niet verplaatst mag worden.  

Mari Dingenouts, 35 jaar geleden naamgever van de Brandersfeesten, vindt dat als het evenement nu vanwege het Coronavirus niet door kon gaan in de binnenstad en er elders een evenement plaatsvindt, er dan een associatieve benaming aan geplakt kan worden. Niet Brandersfeesten, maar bijvoorbeeld wel: Kuipersfestival, Spoelingsfeest, Moutwijnfestival, Fustenfeest, Inklaarfestival, Feest van de Gouden Glaasjes of Entrepotfestival (dat laatste zou Dingenouts toepasselijk vinden voor een feest in de Plantage).  

Dingenouts is er niet op tegen dat het bestuur van Stichting Brandersfeesten Schiedam elders dan in de binnenstad een kleinschalig evenement nastreeft. “Dat is een mooi en moeilijk streven, omdat binnen de dan geldende voorwaarden te doen en daarbij de succesformule van de Brandersfeesten na te streven. De Plantage is als kleinschalige locatie geschikt. Beter is het dan om het gewoon Plantagefestival te noemen.”

Het Prinses Beatrixpark is ook genoemd als alternatieve locatie voor de Brandersfeesten, weet Dingenouts. “Dat is een grotere locatie waar meer kan, maar de ondernemers in de binnenstad hebben daar weinig baat bij. Vroeger was hier het Spectrumfestival. Gebruik dan die naam!”  

Dingenouts: “Ik ben als medeoprichter van de Brandersfeesten voor afgelasting van het evenement in de komende maand september, gelet op de Corona-omstandigheden, en als kleinschalige alternatieven op andere locaties wel mogelijk zijn, is dat prima. Dat geeft tijd voor een bezinning op hoe de Brandersfeesten in de binnenstad er in volgende jaren kan uitzien en of de formule aanpassing behoeft.”
Uiteraard, zegt Dingenouts, moeten alle belanghebbenden hierbij optimaal betrokken worden.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date