Naam van Abraham Bobbe kan op Rotterdamsedijk weer worden gelezen

19-06-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM – Lenneke Bobbe, kleindochter van Abraham Bobbe, heeft vanmorgen de vervangende Stolperstein voor haar grootvader onthuld. De struikelsteen was halverwege november 2019 weggenomen voor het huis op de nummer 268 op de Rotterdamsedijk, waar Bobbe woonde.

Boze en verdrietige reacties volgden op het nieuws van de ontvreemding van de steen, van weinig geldelijke waarde. Maar ook reageerden Jeannette Nieuwenhuizen en Natascha Visser, die spontaan een inzameling organiseerden. Wat zij bij elkaar brachten was genoeg om een vervangende steen te bestellen. Die dus vandaag gelegd is.

Het was de bedoeling dit al sneller te doen, maar door de Coronamaatregelen werd besloten tot uitstel. Morgen is de sterfdag van Bobbe, in 1942, en het leggen vandaag was een mooie bijdrage aan de herinnering aan hem.

Morgen zal het levensverhaal van Bobbe worden geplaatst op de website van Stolpersteine Schiedam. Sinds begin mei is elke sterfdag van een Schiedammer waarvoor een Stolperstein is geplaatst, herinnerd met de publicatie van een levensverhaal.

Nu de struikelsteen is gelegd, kan het verhaal over Bobbe met dezelfde woorden worden afgesloten als iedere keer: “Op de Rotterdamsedijk, voor nummer 268b - II, ligt een nieuwe Stolperstein, om te herinneren aan Abraham Bobbe door zijn naam te lezen en al doende voor hem het hoofd te buigen.”

Zie ook dit artikel.Gerelateerd