Moordverdachte Schiedammer opgepakt

07-05-2018 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De 27-jarige Kevin M. is gisteren aangehouden op Schiphol en overgedragen aan de Rotterdamse recherche.

M. staat op de Nationale Opsporingslijst; hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Schiedammer Stuart Markiet. De verdachte is een neefje van het slachtoffer.

Het lichaam van 41-jarige Stuart Markiet werd op 22 april 2015 uit het water van de Nieuwe Waterweg gehaald bij Rozenburg. De verdachte was sindsdien op de vlucht, samen met zijn broer Melvin.

Markiet was sinds 6 april vermist. Uit de sectie bleek dat hij vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Op 26 mei hield het rechercheteam een 28-jarige Rotterdammer aan op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Markiet. Hij werd na de inbewaringstelling vrijgelaten, maar is nog steeds verdachte in deze zaak. Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat de gebroeders M., een destijds 24-jarige tweeling uit Rotterdam, mogelijk verantwoordelijk zijn voor zijn dood. Toen de inzet van diverse middelen niet leidde tot de aanhouding van de twee, werden zij op 1 september 2015 op de Nationale Opsporingslijst (NOL) geplaatst. De politie is nog altijd op zoek naar Melvin M.


Gerelateerd