Moordenaar Iwona Galla krijgt twaalf jaar

07-03-2021 Nieuws Redactie

Iwona Galla


DEN HAAG - De man die Iwona Galla van het leven heeft beroofd moet twaalf jaar de gevangenis in. Dat oordeel velde de Haagse rechtbank vrijdag.

Mustafa A., wonend in Maassluis, is volgens de rechtbank verantwoordelijk voor het doden van de 31-jarige Poolse, woonachtig in Schiedam. De vrouw werd in mei 2003 gewurgd en op haar hoofd geslagen in een huis in Naaldwijk.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden zestien jaar cel tegen A., die ontkent. Naast de celstraf, moet A. ook 3300 euro begrafeniskosten betalen aan de familie van Galla.
 
Het rechtbank stelde vast dat het dna dat was gevonden onder nagels van Galla, inderdaad van A. was. Volgens de rechter is A. schuldig aan 'gekwalificeerde doodslag'. 

In het voorjaar van 2019 werd hij gearrestateerd. Galla kwam in 2001 naar Nederland, na een studie pedagogiek. Ze werkte in de kassen en vond een 'lucratief' bijbaantje met het knippen van henneptoppen. Volgens justitie werd dat ook haar dood: A. zou de toppen hebben willen stelen. Toen hij daarbij op de Poolse stuitte, ging het mis. Volgens de onderzoekers was nadien de oogst verdwenen, net als 12.500 euro aan geld.

De rechter komt tot een lagere straf dan geëist omdat hij ervan uitgaat dat de man Galla in zijn eentje heeft gedood en omdat in 2003 lagere straffen golden.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd