Monumenten in Schiedam openen hun deuren

27-08-2021 Nieuws Redactie

Er doen allerlei locaties in Schiedam mee aan Open Monumentendag; foto Comité Open Monumentendagen Schiedam


SCHIEDAM - De Open Monumentendagen 2021 gaat door, besloot het Comité Open Monumentendagen Schiedam. En daarom kunnen Schiedammers op zaterdag 11 en zondag 12 september allerlei monumenten bezoeken.

‘Mijn monument is jouw monument’ luidt het motto van de landelijke Open Monumentendagen van dit jaar. De opzet is hetzelfde als anders: je kunt monumenten bezoeken die hun deuren die dagen hebben geopend. Maar door Corona is er wel een verschil met andere jaren. Het is kleinschaliger dan eerdere jaren en afstand houden van elkaar is het devies.

Er zijn in Schiedam geen grote activiteiten die veel mensen trekken, maar wel zijn er lezingen, rondleidingen en wandelingen in de buitenlucht. De meeste monumenten zijn vrij te bezichtigen, sommige panden zijn alleen te bezoeken met een rondleiding. De meeste opengestelde gebouwen hebben een maximaal aantal bezoekers dat tegelijkertijd binnen mag zijn.

In Schiedam kunnen tientallen plekken bezocht worden. Een greep uit het lijstje: Ruïne Huis Te Riviere, het Stadhuis, de Korenbeurs, de Grote of Sint Janskerk, de Liduinabasiliek, het Zakkendragershuis, de Plantagekerk, distilleerdij Wenneker, de Babbersmolen, de Sodafabriek en de Monopole. Zie voor meer informatie I: www.openmonumentendag.nl/schiedam.Gerelateerd