Categorieën

Service

Modular Festival laat sporen na

Modular Festival laat sporen na
Wonen

Modular Festival laat sporen na

  • Redactie
  • 20-06-2016
  • Wonen
Modular Festival laat sporen na

Het grasveld van de Maasboulevard was niet bestand tegen het technofestival

SCHIEDAM – De pas vernieuwde grasmat van de Maasboulevard is grotendeels aan gort gagaan tijdens het Modular Festival, afgelopen zaterdag. Het was slecht weer en dat deed er geen goed aan. Bewoners van de Havendijk vinden echter, dat als de gemeente meer tijd had gestoken in vooroverleg, er veel schade voorkomen had kunnen worden.

Het is bepaald niet de eerste keer, dat een evenement op de Maasboulevard zijn sporen nalaat. Enkele jaren geleden was er grote ravage nadat er een circus was neergestreken. Ook ditmaal waren er te weinig rijplaten neergelegd om het gras te beschermen. “Het is nu een grote blubberzooi, waar de drinkbekertjes in verdronken zijn,” zegt een woordvoerder van de flats Poseidon, Triton en Nereus.

Het was geen onaardig festival, maar vooral bedoeld voor 18-plussers uit Rotterdam, en de vergrijzende bevolking aan de Havendijk vraagt zich af of het Prinses Beatrixpark niet beter geschikt is als festivalterrein. De omwonenden verwijzen naar de Evenementennota, waarin de Maasboulevard niet bepaald in beeld kwam als locatie voor muziekfestivals – afgezien van het aloude Maasboulevardfeest.

De bewoners vinden het vreemd dat de vergunning voor Modular pas een week geleden werd toegekend. “Niet alleen laat voor de organisatie, maar ook te kort dag voor de buurtbewoners om er binnen de gangbare reactietermijn van acht weken nog iets van te vinden.