Minder ritten openbaar vervoer in Schiedam

25-03-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM – Vanaf eind augustus worden een aantal bus- en metroritten in Schiedam geschrapt. De maatregelen zijn nodig om financiële tekorten van het openbaar vervoer in de regio op te vangen.

Door de Coronamaatregelen verliezen ov-bedrijven veel reizigers. In onze regio zorgt dat voor een verlies van inkomsten van minimaal 379 miljoen euro, een bedrag dat kan oplopen tot bijna 1,2 miljard euro. De 23 wethouders Mobiliteit van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag hebben daarom besloten kostenbesparende maatregelen te nemen. Wel doen zij een dringend beroep op de rijksoverheid om het ov ‘niet kapot’ te maken. Zie dit artikel.

Voor Schiedam betekent het dat vanaf eind augustus een aantal ritten uit de dienstverlening wordt gehaald. Buslijn 126 van Schiedam-Centrum, via Vlaardingen naar Maassluis gaat in de daluren één keer per uur rijden in plaats van twee keer per uur. Bovendien worden zowel vroege als late metroritten op de Hoekse Lijn geschrapt. Lijn 54 tussen Schiedam-Centrum en De Gorzen vervalt in de avond. De maatregelen zijn in principe tijdelijk en kunnen, als de situatie dit mogelijk maakt, ingetrokken worden.Gerelateerd