Middenstand onthaalt Rotterdamse handhavers

24-07-2020 Nieuws Redactie

Buijtendijk en Haverkamp verwelkomden vandaag twee Rotterdamse boa's; foto: Centrummanagement


SCHIEDAM - De Rotterdamse buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) die vandaag hun opwachting maakten in Schiedam zijn 'vriendelijk ontvangen', zo stelt Centrummanager Kitty Buijtendijk.

Samen met voorzitter Maurice Haverkamp van het Centrummanagement ontving zij de handhavers vanmorgen op de Hoogstraat. De boa's deden behalve het centrum ook andere wijken aan.

Niet alleen was het onthaal vriendelijk, de Schiedammers zijn ook alerter nu de eigen Schiedamse ambtenaren van Toezicht & Handhaving ontbreken vanwege de Corona-uitbraak in hun midden, vertelt Buijtendijk. "Nu de vertrouwde ogen en oren van ons centrum, de boa's, door meerdere besmettingen in hun team tijdelijk niet op pad mogen, pakken we als ondernemers zelf deze taak op." Door met elkaar alert te zijn, voorkomen de winkeliers ongeregeldheden en vervuiling, zo stellen de twee vertegenwoordigers van het Centrummanagement.

Zij deden een oproep gedaan onder de ondernemers van het centrum. Daarin vroegen ze ieder die iets opvalt, dit zelf aan te pakken of door te geven. Buijtendijk: "We hebben speciaal voor deze situatie de handen ineen geslagen en afgesproken dat wij als ondernemers de politie en Irado op weg helpen. De ondernemers hebben zo een directe lijn met de diensten en met ons, het Centrummanagement."

De ontbrekende Schiedamse handhavers zijn een zoveelste tegenslag voor de middenstanders in deze periode. "Het is vooraf niet te bedenken wat ons verder nog te wachten staat", aldus Haverkamp. "Eén ding hebben we van de afgelopen periode wel geleerd: we zijn veerkrachtig en helpen elkaar, samen staan we sterk!"Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date