Metro's Hoekse Lijn voorlopig naar Den Haag

17-12-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM / ROTTERDAM - Metrostellen die de RET wil gaan inzetten op de Hoekse Lijn, gaan voorlopig rijden tussen de metrostations Slinge en Leidschenveen, op lijn E.

De lijn is in de ochtendspits erg druk. Daarom worden zes metrostellen aangeschaft en een spoor aangelegd waarop gekeerd kan worden. Over anderhalf jaar kan er dan iedere vijf minuten een metro rijden op lijn E. Gisteren tekende de RET het contract voor de aanschaf van de zes metro's met leverancier Bombardier.

Om snel iets aan de drukte te doen, zal er vanaf 1 februari een extra metrorit worden ingepland. Dit gebeurt door materieel voor de Hoekse Lijn, dat nu al beschikbaar is, in te zetten. Zodoende zal er tussen zeven en acht 's ochtends een extra metro rijden. In april zou de frequentie verder omhoog kunnen.

De Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag betaalt de zes nieuwe metro’s, ter waarde van ruim dertig miljoen euro. De RET investeert zeven miljoen euro in een keerspoor.

De afgelopen jaren steeg de populariteit op de E-lijn steeds verder. Van minder dan 10.000 reizigers in 2006 tot 39.000 dagelijkse reizigers in 2015. De verwachting is dat de groei op deze lijn de komende jaren zal doorzetten.

 Gerelateerd