Meer zorgvergoeding voor inwoners met een laag inkomen

06-10-2022 Nieuws Advertorial


SCHIEDAM - Inwoners van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die weinig geld verdienen, kunnen korting krijgen op hun aanvullende zorgverzekering bij DSW. Bij DSW kan je namelijk de Collectieve Aanvullende Verzekering nemen. Daarmee kun je korting krijgen op de Aanvullende Verzekering Standaard en de Aanvullende Verzekering Top. Daarnaast krijg je extra zorgvergoedingen.

Alles wordt steeds duurder: de boodschappen, huur en energie. Daardoor hebben steeds meer mensen geldproblemen. Soms zijn hun zorgkosten dan te duur om te betalen. Daarom gaan ze soms ook niet meer naar een dokter of fysiotherapeut, hoewel ze die wel nodig hebben. De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam willen dat voorkomen, want die vinden het belangrijk dat iedereen gezond blijft. Daarom wordt het pakket met extra zorgvergoedingen per 1 januari 2023 uitgebreid. Zo worden er extra behandelingen bij de fysiotherapeut, de eigen bijdrage voor medicijnen en persoonlijke gezondheidscheck.

Voor wie is de korting en extra zorgvergoeding? Je bent inwoner van Maassluis, Vlaardingen of Schiedam. Jouw huishouden heeft een inkomen tot 120 procent van het bijstandsbedrag dat je krijgt. Of je zit in de schuldhulpsanering (MSNP of WSNP). Je hebt bij DSW een Aanvullende Verzekering Standaard óf een Aanvullende Verzekering Top. Wil je gebruikmaken van de Collectieve Aanvullende Verzekering? Dan moet je bij DSW al een Aanvullende Verzekering Standaard of een Aanvullende Verzekering Top hebben. Zo’n aanvullende verzekering betekent dat je meer dan de basisverzekering hebt, bijvoorbeeld tandzorg. Heb je nog geen aanvullende verzekering? Bezoek dan I: www.gezondverzekerd.nl. Je kunt op die website ook berekenen of het voordeliger is om per 1 januari 2023 over te stappen van je huidige zorgverzekering naar de Aanvullende Verzekering Standaard of de Aanvullende Verzekering Top van DSW.

De Formulierenbrigade van Stroomopwaarts kan helpen bij het regelen van de Collectieve Aanvullende Verzekering. Je kunt daarvoor bellen naar Stroomopwaarts via T: 010 24 66 55 55.