Categorieën

Service

Martijn Vroom bijna zeker burgemeester Krimpen

Martijn Vroom bijna zeker burgemeester Krimpen
Politiek

Martijn Vroom bijna zeker burgemeester Krimpen

  • Redactie
  • 06-10-2015
  • Politiek
Martijn Vroom bijna zeker burgemeester Krimpen

SCHIEDAM - Martijn Vroom, voormalige CDA-fractievoorzitter in de Schiedamse raad, is de belangrijkste kandidaat om burgemeester van Krimpen aan den IJssel te worden. De gemeenteraad van die gemeente heeft hem gisteravond voorgedragen.

Vroom (40) is nu nog wethouder in Waddinxveen, na zijn vertrek uit de Schiedamse politiek werd hij wethouder in Noordwijk. Hij werkte ook al in de Tweede Kamer, als fractiemedewerker van het CDA.

Als lid van de commissie die bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat over Milieu & Mobiliteit, nam Vroom deel aan de gesprekken tussen de VNG, het Openbaar Ministerie en de Provincies over de vorming van de Omgevingsdiensten. Ook onderhandelde hij namens de VNG in het statiegeld-dossier met het bedrijfsleven. Namens het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is Vroom ambassadeur voor de verduurzaming van de openbare verlichting bij overheden. Vroom woont in Gouda, waar zijn vrouw dominee is.

De aanbeveling van Vroom door de gemeenteraad gaat naar minister Ronald Plasterk. Die doet een voordracht aan de Commissaris van de Koning. De benoeming is definitief als het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. Hoogstwaarschijnlijk wordt Vroom zodoende op woensdag 9 december geïnstalleerd.